Festyn Rodzinny 2013

To już trzeci Festyn Rodzinny organizowany przez Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Wsi Bucze. W sobotę 29 czerwca na stadionie Olimpii Bucze dzieci prezentowały umiejętności taneczno-muzyczne, rozgrywano zawody rodzinne – gdzie jedną z konkurencji było przebieranie się.
Pokaz ratownictwa drogowego zaprezentowała OSP Szczepanów. Polegało to na zabezpieczeniu poszkodowanego wewnątrz pojazdu rozcięciu karoserii i wyciągnięciu go, a także udzieleniu mu pierwszej pomocy przedmedycznej.
Jak co roku można było zjeść coś z grilla a także ze stoiska z wyrobami Koła Gospodyń. Dużym powodzeniem cieszyła się Zabawa Fantowa gdzie można było zdobyć wartościowe nagrody.
Wieczorem rozpoczęła się zabawa taneczna, która trwała do późnych godzin.

Response code is 404

Drugi dzień Festynu rozpoczął się meczem jubileuszowym, 45-lecia klubu sportowego Olimpia. Na przeciw siebie zagrały “Młoda” Olimpia i Old-Boye Olimpii. Mecz zakończył się remisem. W przerwie meczu wystąpiły cheerleaderki. Tak jak w dniu poprzednim można było skorzystać z grill, stoiska z wyrobami Koła Gospodyń, a dla dzieci przygotowane były dmuchane zjeżdżalnie. Wieczorem, dwukrotnie, na płytę boiska spadły z nieba cukierki. Zabawa taneczna trwała od godzin wieczornych do północy. W niedzielę na Festyn przybyli: pan Burmistrz – Grzegorz Wawryka, pan Przewodniczący Rady Miejskiej – Tadeusz Pasierb oraz Sołtys – p. Stanisław Milewski. Cały impreza przebiegała w miłej atmosferze i w sprzyjających warunkach pogodowych. Zarząd Stowarzyszenia serdecznie dziękuje Sponsorom Festynu a przede wszystkim Członkom Stowarzyszenia za wielkie zaangażowanie w to przedsięwzięcie. Zapraszamy Państwa za rok, na kolejny Festyn Rodzinny!

Response code is 404